Wat is Braziliaans Jiu Jitsu?

Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) is een zeer effectieve zelfverdedigingssport waarbij het voornamelijk draait om het grondgevecht. Hoewel ook werptechnieken uit judo aan bod komen, ligt de focus voornamelijk op transities naar dominante controleposities,  klemmen en omstrengelingen op de grond.

Doordat de sport focust op techniek in plaats van kracht heeft een kleiner en minder sterk persoon de mogelijkheid om de wedstrijd te winnen.

Waarom is Braziliaans Jiu Jitsu iets voor mij?

De beste manier om er achter te komen of Braziliaans Jiu Jitsu bij jou past is door het te ervaren. Je bent dan ook welkom om mee te doen met twee gratis proeflessen! Tot die tijd geven we je op deze pagina enkele redenen om te starten met Braziliaans Jiu Jitsu in Utrecht:

1. Uitermate geschikt voor zelfverdediging

Wil jij weerbaarder worden? Start dan met BJJ training, meer dan 90% van alle gevechten eindigt op de grond. Tijdens de training leer je effectieve technieken die je kunt gebruiken om het gevecht naar de grond te brengen en het gevecht daar te beslissen.

2. Zacht wint van hard

Bij BJJ wint zacht van hard. Doordat de sport focust op techniek in plaats van kracht heeft een kleiner en minder sterk persoon de mogelijkheid om de wedstrijd te winnen. Doordat er gefocust wordt op techniek is het dan ook een sport die voor iedereen geschikt is.

3. Bewezen effectief door de jaren heen

BJJ is ontwikkeld door de Braziliaanse Gracie familie. De Gracies daagde iedereen uit om hun vechtstijl te testen. Telkens weer versloegen ze hun tegenstanders van andere disciplines, boksen, karate, aikido, worstelen, kickboksen, etc. De grote doorbraak van het Braziliaans Jiu Jitsu kwam door de dominante overwinningen van Royce Gracie in de eerste edities van de Ultimate Fighting Championships (UFC).

 
 
CFA+openmat.jpg
 

4. Meer zelfvertrouwen

Doordat je door BJJ weerbaarder, fitter en krachtiger wordt neemt vanzelf jouw zelfvertrouwen toe. Tijdens de lessen leer jij je mannetje (of vrouwtje) staan, daar heb je in het dagelijks leven, op straat of bijvoorbeeld tijdens je werk ook profijt van.

5. Word fit en verlies gewicht

BJJ is een super work-out, tijdens de training train je niet alleen de technieken maar ook je lichaam. Je wordt sterker, fitter en verbrand calorieën door uitdagende oefeningen.

6. Geschikt als aanvulling op MMA training

Beoefen jij MMA en wil je jouw grondspel verbeteren dan is BJJ de sport bij uitstek. Leer een uitgebreid scala een klemmen, controle posities, takedowns en ontsnappingen die het verschil in een MMA partij kunnen maken.

66701304_2323389301083955_7527760832915046400_o.jpg

Yes, ik wil ook starten met BJJ!