Wat is Brazilaans Jiu Jitsu?

Braziliaans jiu jitsu (BJJ) is een zeer effectieve zelfverdedigingssport waarbij het voornamelijk draait om het grondgevecht. Hoewel ook werptechnieken uit judo aan bod komen, ligt de focus voornamelijk op transities naar dominante controleposities, klemmen en omstrengelingen op de grond.

Kan ik meedoen als ik nog geen ervaring met vechtsport heb?

Jazeker kun je meedoen! Bij CFA Utrecht staat jouw ontwikkeling centraal. Daarom bieden we voor de startende jiu jitsuka een speciale beginners training aan op de dinsdagavond. Tijdens deze training focussen we op de basis technieken die je nodig hebt voor jouw fundament. Zowel de dinsdag als de donderdag training zijn voor zowel de beginnende als gevorderde Jiu Jitsuka toegankelijk. Alleen staan tijdens de dinsdagavond training de basis technieken centraal.

Hoe ziet een typische BJJ training er uit?

Vrijwel alle BJJ trainingen hebben een duidelijke opbouw. We starten met een warming-up waarna we doorgaan met het technische gedeelte waarbij jouw trainer je de effectieve technieken van het BJJ uitlegt. Na de techniek training gaan we ‘rollen’. Onder rollen verstaan we sparren waarbij respect voor elkaar centraal staat. We moeten namelijk allemaal de volgende dag weer gewoon naar ons werk :)

Wat heb ik nodig voor mijn eerste les?

Braziliaans Jiu Jitsu wordt beoefend in een Jiu Jitsu pak (gi). Voor jouw eerste les heb je echter alleen een t-shirt en een sportbroek (zonder scherpe elementen) nodig. Als je maat beschikbaar is en je het ons op tijd laat weten dan kun je een gi van ons lenen.

Wat is de relatie tussen CFA Utrecht en CFA IJsselstein?

CFA Utrecht en CFA IJsselstein werken nauw samen. Leden van CFA Utrecht kunnen dan ook 1 dag in de week trainen bij CFA IJsselstein en andersom. Door deze samenwerking kunnen we 6 dagen in de week Braziliaans Jiu Jitsu training aanbieden. Combineer je BJJ graag met een andere sport zoals kickboksen, MMA, bokszaktraining of bootcamp? Dan bij je bij CFA IJsselstein aan het juiste adres.